Home‎ > ‎

Wat doet Tien voor Taal

  • Schrijven, corrigeren en redigeren van teksten
  • Redactionele artikelen
  • Siteteksten
  • Persberichten
  • Reclameteksten
  • Nieuwsbrieven
  • Speeches
  • Liedteksten
  • Limericks en andere poëzie
  • workshops

_____________________________________________________________________________________

Schrijven, corrigeren of redigeren: 

* Bij schrijven verzorgen wij de gehele tekst. U hoeft alleen de informatie of de gegevens aan te leveren. Uiteraard houden we rekening met uw wensen, uw doelgroep en de door u gewenste stijl.

* Bij corrigeren letten we vooral op spelling en grammatica.

* Bij redigeren (herschrijven) is er niet alleen aandacht voor spelling, interpunctie en grammatica maar tevens voor de inhoud: woordkeuze, zinsbouw, leesbaarheid, duidelijkheid, stijl en alinea-indeling.

 

Redactionele artikelen voor dag- en weekbladen, vakbladen en nieuwsbrieven: Tekstbureau Tien voor Taal heeft jarenlange ervaring in het schrijven voor dag- en weekbladen. Ook voor een artikel in een vakblad of nieuwsbrief bent u bij Tien voor Taal aan het goede adres. En we schrijven zoals u het wilt: formeel of juist informeel. Zakelijk, feitelijk, vrolijk of juist heel sfeerbeschrijvend.


Siteteksten: Een tekst voor een site moet kort en bondig worden geschreven. En natuurlijk helder en duidelijk. Want de gemiddelde internetbezoeker surft snel van de ene site naar de andere. Dus in die korte tijd moet u de lezer met uw tekst pakken en vasthouden. Laat Tien voor Taal u hierbij helpen. 


Persberichten; Een persbericht is een veel beter middel om aandacht te krijgen in ‘de krant’ dan een advertentie. En ook nog eens veel goedkoper. Wat een advertentie kost hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen…. Een persbericht wordt echter meestal gratis geplaatst vanwege de nieuwswaarde. Maar dan moet die nieuwswaarde er wél zijn. En er in het persbericht goed uitspringen! Bovendien kan een goed persbericht gebruikt worden voor diverse media zonder dat dit extra geld kost. Tien voor Taal kan samen met u bekijken of er binnen uw bedrijf zaken zijn die de moeite waard zijn om in de krant te vermelden. Zaken die ‘nieuwswaarde’ hebben zodat we er een persbericht van kunnen schrijven. Dat kan een jubileum zijn, een verbouwing of een verhuizing. Maar ook een bijzondere prestatie, een gewonnen prijs binnen uw vakgebied of een nieuw of bijzonder product.


Reclameteksten; Ook met reclameteksten heeft Tien voor Taal nogal wat ervaring. Hebt u een pakkende tekst nodig voor in uw advertentie? Moet u een bepaalde aanbieding bekend maken bij uw klanten? Laat ons helpen.


Nieuwsbrieven: Een nieuwsbrief is een periodiek blad met nieuwtjes en wetenswaardigheden, ontwikkelingen, aanbiedingen of acties die voor de lezer interessant zijn. Een nieuwsbrief kan voor uw personeel zijn of voor uw klanten. Het is een prima middel om contact met klanten te onderhouden en klanten te binden! Ook voor een nieuwsbrief geldt dat de tekst prikkelend, helder en duidelijk geschreven moet zijn. Het is immers de bedoeling dat de brief goed gelezen wordt. Ook hierbij kan Tien voor Taal u van dienst zijn.

 

Speeches: Een speech schrijven is een hele klus. Tenminste als je er niet zo goed in bent. Waar moet je het over hebben. En luistert je publiek wel…. Veel speeches zijn saai. En te lang. En gaan eigenlijk nergens over…. en dat vinden uw luisteraars niet leuk!! Vraag Tien voor Taal om advies en u zult uw luisteraars boeien van het eerste tot het laatste woord.

 

Liedteksten: Tien voor Taal schreef diverse liedteksten. Voor liedjesfestivals, feestavonden maar ook voor cabaretgroepen. Teksten die ‘lekker lopen’, waar humor in zit en/of die makkelijk mee te zingen zijn. Om een goed en persoonlijk lied te maken hebben we uiteraard wel even wat informatie van uw kant nodig. Maar dan krijg je ook wat!

 

Limericks en andere poëzie: Tekstbureau Tien voor Taal weet waar een echte limerick aan moet voldoen voor wat betreft rijmschema, metriek en frappe.Tekstbureau Tien voor Taal schrijft voor u een persoonlijk versje of een echte leuke limerick…. En wat dacht u van een persoonlijk gedicht met Sinterklaas voor uw personeel of voor uw klanten. Dat zullen ze zeker waarderen!


Workshops: Tien voor Taal heeft op dit moment een workshop ‘wij willen in de krant’ en een workshop ‘limerjij limerick’ in voorbereiding.